Tekst van de liedjes en teerpootboekje

Dag beste welpen

Na een geslaagde overgang zijn jullie nu echte welpen. Als echte welpen horen jullie uiteraard ook de welpenliedjes en de wet en belofte te kennen! Aangezien jullie nog geen welpenboekje hebben, kunnen jullie die hier terugvinden.

 

Verzamellied: dit lied zingen we als Akela aan het begin van de vergadering fluit voor het hoefijzer. Jullie blijven dit zingen terwijl jullie een mooi hoefijzer vormen, totdat Akela zegt dat jullie mogen stoppen.

Broeders, welp en gids, zie dat g'uw oren spitst

in de wijde jungle volgt ied're wolf de wet;

volg haar lijk mowgli, zijn plaats is reeds bezet!

Wiens nest zal er het eerst de Raadsrots met zijn leiders vervoegen?

Wie heeft het eerst zijn welpen klaar op Akela's geroep?

 

Al de wolven staan klaar (deel van het Groot Gehuil): Dit lied zingen we tijdens het Groot Gehuil en wordt ingezet door de nestleider van dienst als iedereen mooi in de cirkel zit.

Al de wolven staan klaar om Akela te begroeten,

zij liet ons naar de Rots roepen,

al de wolven staan klaar voor Akela's wolvenraad

(snel): om de rots hurken we neer en weerklinkt onze kreet want we zitten gereed.

(normaal): Al de wolven staan klaar om Akela te begroeten,

zij liet ons naar de Rots roepen

al de wolven staan klaar voor Akela's wolvenraad.

 

Wet en belofte: De eerstejaars kennen deze nog niet en we zullen jullie dan uiteraard ook nog niet vragen om ze tegen volgende week al te kennen. 03/10 is het teerpootvergadering, waar jullie ook jullie wet en belofte zullen leren, nadien kunnen jullie wel naar voor moeten komen in het hoefijzer.

 

Teerpootboekje: Zoals al gezegd is het 03/10 teerpootvergadering. Tijdens deze vergaderingen leren de eerstejaars alle dingen die ze moeten weten om een goeie welp te zijn (wet en belofte, jungleverhaal, scoutsgroet...) Geen nood, dit is niet zoveel en zal jullie goed uitgelegd worden door de leiding! Voor het slagen van de vergadering is het wel belangrijk dat jullie tegen dan allemaal een welpenboekje hebben. Dat is een klein groen boekje waarin ook jullie badgen zullen aangeduid worden. Je kan dat boekje zaterdag in het winkeltje op de scouts kopen. Let wel op dat er op 26/09 geen vergadering is, dus dat je het zeker nu zaterdag al koopt, anders ga je geen boekje hebben tegen 03/10!

 

Zo, dit was een hele boterham aan informatie, hopelijk zijn jullie niet afgeschrikt en zien we jullie allemaal zaterdag terug! De leiding heeft er in ieder geval zin in.

Rikki out