Online vergaderingen JVG's

Liefste JVG’s en JVG-ouders,

 

Zoals jullie waarschijnlijk wel al weten, is het voor +12-jarigen ‘gene vetten’ dit jaar. Scouts is sinds eind oktober verplaatst naar online alternatieven en zal daar waarschijnlijk nog een tijdje blijven om zo het corona-gedoe te kunnen controleren.

Ondanks de recente maatregelen die zeggen dat alle groepen weer samen buiten mogen komen in groepen van maximaal 10 kinderen met begeleiding, lijkt het voor ons niet haalbaar als grote scouts om dat eerlijk en ook leuk te organiseren voor iedereen. De JVG-leiding blijft daarom vooral online scoutsvergaderingen aanbieden elke zaterdag van 16u tot ongeveer 18u op onze Discord.

De leiding heeft gemerkt dat het online alternatief minder volk trekt en dat er ook steeds minder kinderen aanwezig zijn. Daarom dat we nog even willen vermelden dat we effectief zorgen voor activiteiten en proberen daarin ook zeer inventief te zijn.
Met dit bericht zouden we graag wat meer kinderen motiveren om mee te spelen, want vaak zijn de spelletjes leuker met meerdere deelnemers. We doen ons best om elke week iets nieuws te verzinnen en ook om de connectie met de andere kinderen onderling en de leiding te onderhouden.

Bij een rondvraag in onze vorige vergadering zaterdag vonden de JVG’s het niet zo “awkward” als het leek in het begin en vonden ze zelf dat het de moeite was om te komen. We beseffen natuurlijk dat we niemand kunnen verplichten om aanwezig te zijn op een online vergadering, maar zouden graag wel een berichtje krijgen als je niet aanwezig kan zijn (zoals vroeger). Dan weet de leiding ook wat ze kunnen verwachten.

Binnenkort organiseren we ook in groepen van 10 zijn een soort wandeltocht waarbij kleine groepjes met een leiding opdrachten in ‘de echte wereld’ gaan doen, om toch af en toe eens elkaar in het echt te kunnen zien.

Meer info over de activiteiten, het online-gebeuren of gewone vragen aan de leiding kan altijd via mail naar de leiding of is zichtbaar op de website en onze instagram (@jvgsdewouw).

Hopelijk tot binnenkort, dat we snel nog wat kunnen spelen!

Met vriendelijke en hoopvolle groetjes,

De JVG-leiding

Stormvogel, Beermarter, Zeepaardje, Zalm, Steppelemming en Hermelijn