Activiteit Lentefeest 2023

Zaterdag 6 mei is het ons jaarlijks lentefeest. Sinds vorig jaar staat dit feest in het thema duurzaamheid.

Dit jaar zullen er tussen 14h00-18h00 verschillende duurzame workshops worden georganiseerd. Er zijn workshops voor jong en oud, naast elke workshop vind je een schatting van de doelgroep. Er zijn beperkte plaatsen voor elke workshop. Je hoeft je op voorhand niet in te schrijven, maar dit kan wel op de dag zelf. Er zullen formulieren liggen waarop je je naam bij een workshop kan noteren. Wie het eerst komt heeft dus het meeste keuze.

Naast de workshops zal er doorlopend ook een voetbalwedstrijdje worden georganiseerd voor de sportievelingen onder ons.

Clothing Swap:

Doorheen de hele namiddag zal er ook een kledingruil plaatsvinden. Om onze leden wat bewuster te maken van de consumtiecultuur. We smijten met zen allen veel te snel kleren weg die nog in goede staat zijn. Gewoon omdat ze niet meer onze stijl zijn, te klein geworden zijn… Al kunnen we misschien iemand anders heel gelukkig maken met een van deze kledingstukken. Daarom willen we op ons terrein de infrastructuur bieden om zo’n ruil te laten doorgaan.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Iedereen die wilt mag op de dag zelf wat oude keldingstukken meebrengen naar de scouts. Al deze kleren worden mooi opgehanden en uitgesteld. In ruil voor de stukken die je binnenbrengt krijg je jetons. Hiermee kun je andere kledingstukken "kopen". Indien je meer kledingstukken wilt meenemen dan je hebt binnengebracht, dan kan dat zeker. Je betaalt dan enkele euro’s die we nadien met de scouts storten aan een duurzaam goed doel.

Overzicht workshops:

14h00-15h00: Kennismaken met je ecologische voetafdruk (5 jaar - 8 jaar + ouders)

14h30-15h30: Creatief met afval (9-15 jaar)

15h00-16h00: Koken met restjes (en proeven natuurlijk ;)) (16+)

16h00-17h00: Kennismaken met je ecologische voetafdruk (5 jaar - 8 jaar + ouders)

16h30-17h30: Creatief met afval (9-15 jaar)

17h00-18h00: Koken met restjes (en proeven natuurlijk ;)) (16+)