Paaskamp Verkenners 2024

Beste verkenners en ouders

De inschrijvingen zijn gesloten, je kan je kind toch nog inschrijven door een mail te sturen naar info@wouw.org. Dit heeft een meerkost van 10 euro

Bim Bam Bom, hoor je ze al? Wel ik ook, de paasklokken zijn bezig aan de laatste repetities om zich te gaan verspreiden over Europa en paaseieren los te laten op ons gespuis. Wie denkt aan Pasen denkt automatisch ook aan het op één na leukste kamp van het scoutsjaar: Paaskamp! Dit jaar trekken we met de op één na oudste tak van onze scouts richting de Chirogeem Sint-Gerolf te Genk. Lees zeker hieronder verder voor de precieze informatie over het kamp zelf.

Waar & Wanneer?

Het kamp gaat door in de mooie provincie Limburg en dat in ‘Chirogeem Sint-Gerolf’ (Miklaan 16 bus B1 -   3600 Genk)

Vertrek:  Zaterdag 30 maart 2024 om 8u45 aan het Sint-Pieters station.
Terug:   Donderdag 04 april 2024 omstreeks 16 uur aan het Sint-Pieters station.

Watmoetdatallemaalkosten?

Om dit avontuur te beleven vragen wij om 95 euro te storten op het rekeningnummer van de verkenners. Hiervoor hebben jullie de tijd tot 3 maart 2024. De betalingsdetails zijn beschreven in de bevestigingsmail n het indienen van onderstaand formulier. Indien er later wordt ingeschreven, zal er een meerprijs van 10 euro gevraagd worden.

Wat nemen we mee op kamp?
Aankomst in uniform

 • Lunchpakket voor de eerste dag in een klein rugzakje
 • Slaapzak, kussen, matje (er zijn geen bedden dit jaar), pyjama, knuffeldier…
 • Voldoende ondergoed, kousen, lange broek, trui, regenkledij, t-shirts ..
 • Schoenen  
 • Drinkbus
 • Toiletgerief, handdoek  
 • Zaklamp  
 • Techniekenmap
 • Twee keukenhanddoeken
 • Themakledij (Gangs) Het zou fijn zijn als iedereen zijn/haar best doet om dit mee te nemen. Het is de rode draad van ons kamp.
 • Kledij die vuil mag worden (een extra t-shirt dat kapot mag)
 • Wat nemen we niet mee

 • Elektronica, (dure) juwelen, tabakswaar, vapes, drank, drugs en andere illegale producten horen nog altijd niet thuis op een scoutskamp! 

Thema

Zoals elk jaar werkt elke tak rond een thema, en vragen we dat de kinderen kleren mee hebben om zich in dit thema te verkleden. Themakledij is erg belangrijk voor het welslagen van het kamp: het is nooit leuk om de enige zonder themakledij te zijn. Dit hoeft zeker geen dure of nieuwe kledij te zijn: met wat oude dingen een beetje creativiteit kom je al ver!

Verkenners: Gangs Je kan je verkleden in alles dat te maken heeft met een gang. Voorbeeldjes zijn Maffia, Gangsters, paard in de gang,…

Af te geven aan de leiding

ISI+-kaart/ Kids ID en eventuele medicijnen

In geval van nood

Als er echt iets dringends is, kan u de leiding steeds bereiken op dit nummer: +32 491 90 16 63 (Berner Sennen)

Luizen

Zorg aub dat uw kind niet met luizen op kamp vertrekt. Heeft uw kind toch luizen, start dan zeker de behandeling (wassen én uitkammen!) en breng de leiding op de hoogte bij het vertrek. Aan het begin van het kamp zullen wij zoals gewoonlijk alle kinderen controleren. Kinderen die reeds behandeld worden en waarvan de ouders ons verwittigden bij het vertrek, zullen verder behandeld worden op kamp. Kinderen die luizen hebben, waarvan de ouders de behandeling nog niet hebben gestart en ons niet op voorhand hebben verwittigd, zullen ook een behandeling krijgen, maar met terugbetaling van de producten. We vragen forfaitair een extra som kampgeld van 15€.

 

Wij hebben er alvast veel zin in!

De Verkenner-Leiding