GK 2020 - FAQ

FAQ


Gaan er dit jaar hikes (2-daagse) door?

Nee, meerdagse uitstappen met overnachting zijn niet toegelaten. Dagtochten en daguitstappen zijn wel toegelaten, mits de nodige voorzorgsmaatregelen kunnen genomen worden.

Moet mijn kind een mondmasker dragen tijdens het kamp?

Nee, tijdens het kamp zal iedereen in zijn bubbels blijven. Het gebruik van mondmaskers is niet nodig. Afhankelijk van de afspraken met de busmaatschappij kan het zijn dat de +12 jarigen tijdens de busrit wel een mondmasker moeten dragen.

Tijdens vertrek en aankomst zullen alle +12 jarigen een mondmasker dragen (Leden, ouders en leiding).

Mag mijn kind deze zomer naar verschillende jeugdwerkingen gaan?

De ene dag naar het jeugdhuis en de andere dag naar het speelplein? Virologen raden aan om per week voor één werking te kiezen, en zo zoveel mogelijk binnen dezelfde bubbel te blijven.

Mag je kind dan de ene week naar het jeugdhuis en de andere week op kamp met de jeugdbeweging? Dat kan zeker, beperk in tussentijd wel de bubbels waarin je kind contacten heeft zo veel mogelijk. En wees alert voor symptomen.

Laat je kind dus zeker genieten van de zomer, laat het gerust met verschillende organisaties op kamp of naar activiteiten gaan maar wissel niet af tussen activiteiten binnen één week. 

Welke rol kan ik als ouder spelen om de zomer vlot te laten verlopen?

Wees je als ouder ook vooral bewust van het feit dat deze zomer anders zal zijn dan anders. Door te kiezen voor bubbels waarin normaal contact mogelijk is proberen we dit voor jouw kind zo normaal mogelijk te maken.

Toch zijn er een aantal zaken die je als ouder wel best weet en waar je rekening mee houdt zodat de zomer vlot kan verlopen voor jou, jouw kind en de organisatoren: 

  • Als kinderen ziek zijn wordt deelname geweigerd of word je als ouder gevraagd om je kind op te halen
  • Contact met externen wordt vermeden en voor het aanbod op kamp word jij als een externe t.a.v. de bubbels gezien. Dat wil zeggen voorzorgsmaatregelen t.a.v. de deelnemers en andere ouders bij breng- en afhaalmomenten, geen showmomenten, geen bezoekdagen, … en dit zal soms begrip en ook rust vragen van jou en vele andere ouders.
  • De virologen raden aan om niet te gaan mixen en te kiezen voor 1 soort aanbod per week. Probeer daar als ouder bewust mee om te gaan, hoe meer bubbels in 1 week hoe meer kans dat het virus zich verspreidt.

Zorg er samen met ons voor dat kinderen deze zomer vollenbak kunnen spelen, beleven, creatief zijn, sporten,… met zoveel mogelijk vrijheid binnen de grenzen van wat mag.

Bevers, Welpen en Wolven herverdelen hoe gaat dat precies?

Na de inschrijvingen gaat de leiding aan de slag om zo goed mogelijk die verdeling op te stellen. Eenmaal dit gebeurd is zullen we hiervan alle betrokken ouders en kinderen op de hoogte brengen.

De verdeling zal niet exact volgens geboortejaar kunnen gebeuren aangezien de groepen dan te groot worden. Het kan dus perfect dat een derde jaar bever toch in de bevergroep blijft zitten. In dit geval zal het teveel aan betaalde inschrijvingsgeld terugbetaald worden.

Op die manier willen we proberen om een kamp te organiseren voor zoveel mogelijk kinderen.

Is er dit jaar een thema op kamp en welk materiaal moeten we allemaal meenemen?

Ook dit jaar zal iedere bubbel een thema hebben op kamp. De leiding is dit volop aan het voorbereiden. Binnenkort zullen we dit op de website publiceren samen met een lijst van al het materiaal.

Mijn kind kan niet meer mee. Kan ik hem/haar nog uitschrijven?

Indien uw kind om de één of andere reden niet meer mee kan is het mogelijk om het kamp kostenloos te annuleren tot en met 5/7. Hierna zijn onze kosten allemaal gemaakt en kunnen we geen inschrijvingsgelden terugstorten.