Corona - UPDATE 5/6

UPDATE 5/6

Naar aanleiding van de laatste Nationale Veiligheidsraad zijn er heel wat vragen over het al dan niet opnieuw mogen organiseren van scoutsactiviteiten. Voorlopig wachten we echter op meer informatie en richtlijnen vanuit de jeugdwerksector. We hopen jullie hier binnenkort meer duidelijkheid te kunnen geven over welk soort activiteiten mogelijk zijn en in welke vorm die georganiseerd mogen worden.


UPDATE 22/5

De kogel is door de kerk. We mogen op kamp vertrekken deze zomer! Uiteraard zijn hier enkele voorwaarden aan verbonden. De komende dagen en weken gaan wij alvast aan de slag om te bekijken hoe wij dit kunnen aanpakken. Van zodra wij hier meer informatie over hebben zullen we die zo snel mogelijk communiceren.


UPDATE 15/4

Door de verlenging van de maatregelen zullen er geen scoutsactiviteiten doorgaan tot en met 3 mei. Hopelijk zien we jullie daarna allemaal terug!


UPDATE 7/4

Gezien de grote onzekerheid de komende weken over welke maatregelen al dan niet van toepassing zullen zijn hebben we beslist om preventief het Lentefeest op 25/4 niet te laten doorgaan.


UPDATE 18/3

De jeugdsector heeft in overleg met Minister Dalle beslist dat alle kampen en activiteiten in de paasvakantie worden opgeschort. Concreet: Dit wil zeggen dat ook de vergadering op 18/04 niet zal doorgaan.


UPDATE 17/3

Liefste Ouders, leden en sympathisanten,

Hier komt de langverwachte update.

Zoals jullie ongetwijfeld al gehoord hebben zijn de maatregelen van de overheid opnieuw verstrengd en lopen deze nu tot en met 5 april.

Daardoor hebben wij beslist om de paaskampen af te lassen.

Hierbij behoort ook het Buitenlands kamp van de Seniors, aangezien de maatregelen voorlopig tot 5 april gelden, lijkt het ons niet verantwoord om twee dagen later met 30 samen te zitten.

Dit doen we met spijt in het hart maar de gezondheid en veiligheid van iedereen primeert in deze periode.

De komende weken gaan wij aan de slag om dit zo goed mogelijk op te vangen. We willen dan ook graag uw begrip vragen voor deze situatie.

Wij proberen u zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van zodra wij hier meer nieuws over hebben.

Alvast bedankt voor jullie begrip, sorry voor het overmatige corona-nieuws, maar we willen graag iedereen op de hoogte houden over de gevolgen dat deze pandemie ons brengt.

Maak het thuis gezellig en Stay Safe!
Bij vragen kan u ons steeds contacteren via het contactformulier


UPDATE 14/3

  • Net zoals alle andere maatregelen zullen wij geen activiteiten organiseren tot en met 3 april
  • Onze koepelorganisatie FOS Open Scouting heeft hun advies voor buitenlandse kampen, ook na 3 april, aangepast en raad aan deze af te gelasten. Wij nemen dit advies ter harte en gaan op zoek naar alternatieven. Van zodra wij hier meer info over hebben brengen wij iedereen hiervan op de hoogte.

Beste Ouders, 

Wegens de recentelijke ontwikkelingen en na overleg met Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle wordt er uitdrukkelijk gevraagd om alle activiteiten en en evenementen te annuleren tot voorlopig het einde van deze maand.

Wat betekent dit concreet voor ons?

Dit gaat NIET door:

  • Alle activiteiten gepland in de maand maart gaan niet meer door.
  • De Ouderfuif en de bijbehorende Babysit van de Seniors gaat morgen niet door, voorlopig gaan we op zoek naar een andere datum om de ouderfuif te laten doorgaan. 
  • Info-avond Buitenlands Kamp gaat maandag niet door. We volgen de veranderingen op de voet en houden jullie zeker op de hoogte. 

Dit gaat voorlopig WEL door (tot nader order):

  • Voorlopig gaat Paaskamp nog door en blijven we inzetten op de voorbereidingen. Moest dit veranderen, houden we jullie zeker op de hoogte.

Zoals meerdere malen gezegd, volgen wij de informatie van de Overheid op de voet en houden wij jullie zeker op de hoogte van de eventuele mogelijke veranderingen in de werking van onze eenheid.Hebben jullie nog vragen of opmerkingen?

Stuur de eenheidsleiding een mailtje via het contactformulier en wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!